به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبر گزاري دانشجويان ايران (ايسنا):محمد کاظم منزوي افزود: اين گواهينامه را شرکتهاي معتبر سازندهي قطعات کشتي آمريکا و فرانسه پس از 3 سال آزمايش قطعات اين واحد توليدي در آبهاي خليج فارس و آزمايشگاههاي تخصصي خود به صنعتگران تنها واحد توليد قطعات کشتي استان اعطا کردند.
وي ادامه داد: مقاومت در برابر شرايط نامساعد جوي، سازگاري با محيط و هماهنگي با سامانههاي مختلف، سازگاري با روان کارها و فرآوردههاي ساخت داخل از ويژگيهاي قطعات ساخته شده در اين واحد توليدي است.
منزوي با بيان اينکه صنعتگران استان پيش از اين گواهينامهي کيفيت بينالمللي iGs را دريافت کرده بودند، افزود: قطعات توليد شده در اين واحد توليدي مانند ترمز گريبکس، وينچ سنگين، سامانهي نيرومحرکه عرشه، در و پنجره و قطعات ايمني که تا دو سال پيش از هلند آلمان و روسيه وارد کشور ميشد هماکنون 60 درصد ارزانتر از قيمت مشابه خارجي است.
وي گفت: متخصصان استان سال پيش هم به فنآوري ساخت موتورهاي پرتوان استرلينگ، نخستين سامانهي بازيافت دياکسيدکربن کشور و نخستين رينگ يکپارچه جهان دست يافتند.
مديرعامل تنها واحد توليد قطعات کشتي استان نيز با بيان اينکه هماکنون چين محصولات اين واحد توليدي را کپيبرداري، توليد و روانه بازار مصرف ميکند، گفت: در صورت تامين اعتبار مورد نياز براي خريد دستگاههاي تراش و برش دقيق يا سي.ان.سي ميتوان محصولات اين واحد توليدي را به صورت رقابتي عرضه کرد.
«حسين علي محمدي» افزود: کشتيهاي نظامي گنجوي يک، دو و سه، نگار هرمز، رضا 101، تنب، نقش جهان، مرجان کيش، معراج 4000، ميعاد 4000، آرا باختر 10 و12 از کشتيهايي هستند که با استفاده از قطعات اين واحد توليدي در کارخانههاي کشتيسازي شهيد موسوي خرمشهر، شهيد درويشي بندرعباس و صدراي بوشهر ساخته شدند.
وي ادامه داد: با اضافه شدن استان به جمع دارندگان فنآوري ساخت قطعات کشتي، ايران رتبه هشتم دنيا در توليد قطعات کشتي را از آن خود کرد.
علي محمدي افزود: فعاليت اين واحد توليدي از 10 سال پيش در استان آغاز شد اما از دو سال پيش به جمعدارندگان فنآوري ساخت قطعات کشتي کشور پيوست.
به گفتهي وي، اين واحد توليدي تاکنون سالانه 3 ميليون دلار از خروج ارز کشور جلوگيري کرده است.
علي محمدي با بيان اينکه هماکنون ساخت قطعات يک نفتکش و دو اقيانوسپيما در اين واحد در دست انجام است، خاطرنشان کرد: با وجود اينکه ساخت قطعات کشتي در استانهاي با ارتفاع پائينتر از سطح دريا بهتر است اما استان با ارتفاع 2150 متري از سطح دريا و به علت وجود متخصصان متبحر موفق به دستيابي به فنآوري ساخت قطعات کشتي شده است.